Ioana Mihăilă acuzată de eșecul campaniei de vaccinare. “Campania a fost sub conducerea premierului”

Publicitate

Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a fost acuzată de Florin Cîțu că nu a coordonat profesionist campania de vaccinare și a devenit un eșec total la nivel național. Aceste acuzații aduse de premier au fost negate de Ioana Mihăilă, spunând că el însuși a fost cel care a coordonat campania de vaccinare, scrie Realitatea.Net:

“Trebuie să avem realitatea termenului măcar noi, dacă nu și premierul. Campania de vaccinare a fost sub conducerea premierului prin CNCAV iar secretarul de stat în Ministerul Sănătății (Andrei Baciu – n.r.) numit de PNL. Modul în care s-a derulat campania de vaccinare a fost în directă subordonare a premierului. În ciuda acestui lucru, la MS s-a încercat accelerarea campaniei prin măsurile propuse în urmă cu 2 săptămâni (vouchere pentru cei care se vaccinează, vaccinarea în cabinetele medicilor de familie și în ambulatorii de specialitate – n.r). Nu pot spune de ce spune că MS este vinovat de mersul lent al campanie”, spune Ioana Mihăilă, potrivit sursei citate.

De asemenea, aceasta a adus în discuție și acuzația potrivit căreia nu au mai existat fonduri pentru Sănătate după rectificarea bugetară, având în vedere distribuirea masivă pentru proiectul Anghel Saligny. Ioana Mihăilă a declarat că, de fapt, acest lucru s-a întâmplat ca urmare a intereselor exprima tot de premierul Florin Cîțu.

“Cred că decizia din sedința de Guvern în care a fost adoptat PNDL ne spune care sunt prioritățile premierului. Când avem în balanță subiecte care privesc siguranța oamenilor (…) și alegi să treci PNDL 3, care este un proiect nu neapărat rău dacă ar fi bine implementat, dar amâni rectificarea pentru capital electoral intern e clar că capacitatea de a lua decizii și a prioritiza nu este cea mai bună”, a declarat Ioana Mihăilă, potrivit Realitatea.Net.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!