Încă un caz de persoană declarată decedată în România, deși trăiește și se află în spital! Cazul nu este decât una dintre multele erori ale sistemului medical

Publicitate

Încă un caz care scoate la iveală erorile sistemului medical din România. O familie din județul Dolj a fost anunțată că ruda lor a decedat în spital și trebuie să se pregătească de înmormântare. Au făcut pregătirile, au anunțat preotul din sat pentru a trage clopotele, însă s-au confruntat cu șocul vieții lor când au ajuns la morgă: persoana decedată nu era din familia lor, scrie Antena3.ro.

Ruda familiei respective, un bărbat în vârstă de 78 de ani, se află încă în viață, la terapie intensivă, tot la Spitalul de Urgență Craiova, potrivit sursei citate. Medicii au anunțat că ar fi decedat duminică dimineața în jurul orei 8:00, atunci când familia a trecut la hainele de doliu și au început pregătirile.

Din păcate, nu este primul caz de acest gen. În România au fost foarte multe situații în care persoane declarate decedate, deși încă în viață, nu au putut să dovedească prin acte că trăiesc. Aceste fapte sunt rodul sistemului medical din țara noastră, în care schimbarea nu și-a mai făcut prezența de la perioada comunistă, adică de mai bine de 30 de ani.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!