Gabriela Firea: salariul minim trebuie să crească de la 2 300 lei la 2 500 lei! Românii nu mai fac față scumpirilor!

Publicitate
Gabriela Firea de sustrage din războiul partidelor politice care a cuprins România în ultimele zile și pune pe masă o problemă importantă: salariul minim pe economie ar trebui să crească pentru ca românii să poată trăi, măcar decent.
Aceasta susține că în urma exploziei de prețuri la toate produsele, puterea de cumpărare a românilor a scăzut considerabil, mai ales în contextul creșterii facturilor la utilități. În acest context, spune Gabriela Firea, este necesar ca salariul minim brut să crească cu cel puțin 8,7%.
“​Partidul Social Democrat susține creșterea imediată a salariului minim brut general pe economie de la valoarea de 2.300 la 2.500 lei, concomitent cu ridicarea plafoanelor de deduceri personale, așa cum am prezentat în proiectul de lege privind stimularea natalității și sprijinirea familiilor cu copii.
​Astfel, după inițierea Comisiei de anchetă privind creșterile exorbitante de prețuri la energie și gaze, Partidul Social Democrat inițiază un proiect de lege privind susținerea IMM-urilor pentru compensarea pierderilor de venit generate de creșterea prețurilor la utilități astfel încât sumele rezultate din valorificarea ofertei să poată fi redistribuite echitabil și către salariați, iar creșterea salariului minim să nu reprezinte o presiune suplimentară pe costurile companiilor”, scrie Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!