Deputatul Daniel Blaga: USR își va relua locul în opoziție mizând pe aceleași valori, după oficializarea noul USL

Publicitate

Deputatul Daniel Blaga a transmis că USR își va relua locul în opoziție după ce noul guvern va fi format, mai mult decât sigur, din reprezentanții PNL-PSD-UDMR. Totodată, președintele USR Dâmbovița a numit viitoarea coaliție noul USL.

„Va curge multă cerneală” în aceste zile, pe tema oficializării noului USL și a reînnodării prieteniei dintre PNL și PSD. Dincolo de falsele promisiuni din ultimele luni, cum că acest lucru n-are cum să se întâmple, rămâne o simplă realitate: aceea că pentru unii, din păcate, interesele personale se găsesc mult deasupra intereselor cetățenilor.

Nu-i o perioadă fericită, căci România face un pas înapoi într-un moment și așa complicat, fix atunci când discuțiile despre modernizarea Statului și despre proiectele sănătoase pentru viitor prindeau contur. Poate chiar din această cauză. Poate pentru mirajul banilor din PNRR și PNDL, mi-e greu să știu acest lucru acum.

Ce știu e că această decizie de a ne îndepărta, fie și temporar, ca și Guvern, de valorile europene, reprezintă un eșec ce va fi, în timp, sancționat la vot. Și mai știu un lucru: că USR își va relua locul în opoziție mizând pe aceleași valori ca și până acum – etica, transparența și altruismul. Și n-o va face cu frustrare, ci cu intenția de a continua să încerce să livreze, să apere Statul de Drept și să scoată la lumină orice posibile derapaje ale „mariajului” USL.

PS: Acest text nu a putut fi tradus în vietnameză”,  a transmis Daniel Blaga pe contul de Facebook.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!