Turist olandez, accidentat în Munții Bucegi. A fost transportat 5 kilometri cu targa de salvamontiștii și jandarmii montani

Publicitate

Un turist olandez, în vârstă de 62 de ani, care s-a accidentat, miercuri seara, în Munții Bucegi, a fost transportat cu targa cinci kilometri de salvamontiști de jandarmii montani dâmbovițeni. Turistul străin se afla într-o drumeție pe bicicletă cu mai mulți prieteni pe traseul montan Valea Dorului – Bolboci, cu grad de dificultate mediu, așa se cum se arată într-o informare a jandarmilor montani.

“Miercuri, 18 septembrie a.c., în urma unui apel telefonic prin SNUAU 112, jandarmii de la Postul Montan Zănoaga și salvamontiștii au intervenit în Munții Bucegi, în sprijinul unei persoane accidentate. Bărbatul, cetățean olandez, în vârstă de 62 de ani se afla într-o drumeție pe bicicletă împreună cu mai mulți prieteni pe traseul montan Valea Dorului – Blboci, cu un grad de dificultate mediu (marcat cu cruce galbenă). La un moment dat, din cauza neatenției a căzut și s-a accidentat fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa. Ajunși la fața locului, jandarmii montani și salvamontiștii i-au acordat turistului măsurile de prim-ajutor, deoarece acesta prezenta o posibilă fractură la piciorul stâng și era panicat. Din cauza traseului greu accesibil cu autoturismul, salvatorii montani au transportat bărbatul accidentat pe o distanță de aproximativ 5 kilometri cu targa, până la DJ 714, în apropierea cabanei Bolboci, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște. Turiștii aflați în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgență 112 sau numerele de telefon 0749 058 037 / 0749 034 639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!