Regula 7:5 pentru o viață sănătoasă – șapte luni de post și 5 luni de regim normal. Nastasia Belc explică

Publicitate

Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc, Director General al IBA (Institutului de Bioresurse Alimentare), a vorbit despre cum putem avea o viață sănătoasă, echilibrată și plină de fibre. Una dintre aceste reguli este 7:5 – șapte luni de post și cinci luni de regim normal. Se pare că perioada de post are un rol foarte important pentru sănătatea fizică, iar acest lucru este susținut inclusiv de medici, nu doar de preoți.

”Trebuie să ne găsim echilibru în alimentație. Tendința clară este spre alimentația preponderent vegetariană care este, de altfel, și sănătoasă. Dacă ne gândim la postul ortodox înseamnă șapte luni de post și cinci luni de mâncare normală. Practic alimentația vegetariană este preponderentă dacă ținem doar postul. Nu este un lucru rău”, a zis Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc, potrivit Dcnews.ro.

Postul ținut de creștinii ortodocși are un rol esențial în echilibrarea sistemului digestiv, pentru că elimină pentru un timp alimentele care au origine animală (carne, lactate, ouă). Peștele este permis doar în anumite zile, în rest fiind recomandate doar alimente de origine vegetală. Astfel, corpul face o pauză de la carne și alimente „fast-food” care îngreunează procesul de digerare, scrie Dcnews.ro. 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!