Primele localități care au trecut deja de rata de infectare de 6/mie au intrat în carantină azi-noapte! În aceste zone școlile vor începe, de luni, online

Roentgen shot of lungs
Publicitate

Au fost deja carantinate șapte localități din județul Satu Mare, după ce rata de infectare a trecut de 6/mia de locuitori, scrie Financial Intellicenge. Localitățile respective sunt Bixad, Călinești-Oaș, Gherța-Mică, Turț, Batarci, Cămărzana și Târșolț, iar pentru locuitorii acestora sunt anunțate noi reguli și restricții, printre care începerea cursurilor în regim online o dată cu 13 septembrie.

„Incidența este, din păcate într-o continuă creștere. Aceste comune sunt grupate unele lângă altele, se va puta asigura intrarea și ieșirea. Patrulele de poliție, jandarmerie și poliție de frontieră vor fi prezente în zonă”, a declarat prefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas, potrivit sursei citate.

În unele dintre localitățile menționate, rata de infectare a trecut de 10/mia de locuitori, iar acest lucru s-a întâmplat, spun autoritățile, pentru că sunt foarte multe persoane care s-au întors în luna august din străinătate. În acest moment, județul Satu Mare înregistrează cea mai mare rată de incidență din toată țara, peste 2 la mie, scrie Financial Intelligence.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!