O femeie din Dâmbovița s-a ales cu un dosar penal după ce a purtat un pistol fără drept

Publicitate

O femeie din comuna Crevedia s-a ales cu dosar penal după ce ar fi purtat fără drept un pistol, pe care l-ar fi mutat din București, în județul Dâmbovița.

“La data de 3 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au constatat că o femeie, din Crevedia, ar fi purtat fără drept un pistol pe care aceasta l-ar fi mutat din municipiul București, în județul Dâmbovița.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că femeia avea dreptul doar de deținere a armei, conform certificatului eliberat în acest sens.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, faptă prevăzută de art. 342 din Codul Penal”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Reamintim cetățenilor că posesorii legali de arme prevăzute în anexa la Legea nr. 295/2004, sunt obligați să păstreze armele și munițiile la domiciliul sau la reședința menționată în certificatul de deținător, în dulapuri sau casete metalice special amenajate, fixate în perete sau în pardoseală, încuiate și asigurate, astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate.

De asemenea, titularul dreptului de deținere a armelor poate fi autorizat de către organul de poliție competent teritorial, la cerere, să scoată armele deținute în condițiile legii din incinta locului unde acestea sunt păstrate, în următoarele situații:

– cu ocazia depunerii armelor la un armurier;

– cu ocazia schimbării locului unde sunt păstrate armele.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!