Ministrul Mediului, despre cazul pădurarului din Dâmbovița băgat în spital de hoții de lemne: ”Voi urmări cu mare atenţie ancheta”

Publicitate

Cazul pădurarului din Bilciurești care a fost atacat și bătut în propria curte, în atenția ministrului Mediului.

Barna Tanczos a declarat referitor la violența extremă la care s-a ajuns: ”Condamn cu fermitate acest tip de acte care depăşesc orice limită a umanităţii şi a raţiunii şi voi urmări cu mare atenţie ancheta organelor abilitate pentru că vreau să fiu sigur că toţi cei care au atacat pădurarul din Dâmboviţa, pentru simplul fapt că şi-a făcut datoria, vor primi pedepsele meritate!”, a transmis ministrul pe Facebook.

Pe de altă parte, oficialul de la Mediu a amintit că, în calitate de senator, a depus în Parlament un proiect de lege care prevede includerea personalului silvic, alături de poliţişti şi jandarmi, în categoria de personal pentru care ultrajul se sancţionează cu pedepse sporite: ”Vrem astfel să ne asigurăm că personalul silvic, aflat zi şi noapte în lupta cu hoţii de lemne, va beneficia de statutul şi de protecţia pe care, iată, o merită cu adevărat! De îndată ce va fi adoptată modificarea legislativă pe care am propus-o, în cazul săvârşirii faptelor reglementate în alin. (1)-(3) din art. 257 Cod penal, asupra personalului silvic aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, pedepsele prevăzute de lege vor fi majorate cu jumătate din cuantumul actual.

Vreau să îi mulţumesc public acestui pădurar, dar şi tuturor colegilor săi care sunt în prima linie a luptei cu hoţii de lemne, pentru că apără pădurea şi îşi fac cu adevărat meseria, chiar dacă sunt ameninţaţi de răufăcători, iar viaţa, de multe ori, le este pusă în pericol”, a mai precizat ministrul în mesaj.

Vă reamintim că, în urmă cu trei zile, e un pădurar din Bilciurești, de 53 de ani, a fost bătut cu bestialitate chiar în curtea casei sale, inclusiv familia sa fiind atacată.

Cei trei agresori ai acestuia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile și sunt acuzați într-un dosar penal de ultraj, loviri, violare de domiciliu și amenințare. În momentul de față, agresorii se află în arestul Poliției, iar dacă vor fi găsiți vinovați riscă mai mulți ani de închisoare pentru infracțiunile comise.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!