Marele avertisment al medicului Octavian Jurma: “1 milion de români se vor mai îmbolnăvi în următoarele 2 săptămâni”

Publicitate

Medicul Epidemiolog Octavian Jurma a făcut preziceri tragice referitoare la situația pandemică din România. Având în vedere creșterea numărului de cazuri, estimările medicului nu pot decât să determine autoritățile statului să ia măsuri imediate pentru a limita transmiterea virusului.

”Chiar am sperat ca astăzi sa vedem pentru prima data un “lower Monday” (sau “lower-low”), o zi de luni sub nivelul zilei de luni din săptămâna precedenta. Știu că guvernul luptă cu disperare să reducă numărul de teste în speranța că vor putea anunța un triumfal platou în stratosfera valului 4 – Delta, dar până și un vârf artizanal ne-ar fi permis să ne tragem sufletul un pic.

Din păcate, debutul a fost la fel de urat ca minciunile cu care ne-au umplut spitalele. Analiza zilnică a cazurilor din ultimele săptămâni si prognoza pe următoarele 4 se află în primul tabel”, a declarat Octavian Jurma, potrivit Antena3.ro.

Prognoza medicului specialist este, așadar, una extrem de tristă, menționând cifre care depășesc posibilitatea de percepție a românilor, dar și capacitățile sistemului medical din România:

“Vom continua la acest nivel stratosferic încă cel puțin 2 săptămâni

– 1 milion de români se vor mai îmbolnăvi în următoarele 2 săptămâni dintre care vom depista doar 200,000 de mii

– 10,000 de romani vor fi uciși de COVID-19 în următoarele 2 săptămâni dintre care vom depista doar 5,000 mii

Nu vă arat aceste cifre ca vă îngrozesc ci ca să vă trezesc.

Politicienii (Parlament, Guvern, Președinte) trag de timp cu circul politic si ne amețesc cu minciunile lor populiste în speranța că vor scăpa și din valul 4 fără carantină pentru că au scăpat cu 10,000 de morți pe val și până acum.

Ei îți spun ca au mai rămas “doar 1-2 săptămâni pana la vârf”. Dar pentru fiecare săptămâna ascendentă mai trebuie sa adaugăm una descendenta la valori similare. Fiecare săptămâna pierdută are consecințe exponențial mai grave pentru noi ca societate.

Înmulțiți cu 2 tot ce se întâmplă pana la vârf. Aceste valori sunt inevitabile într-o evoluție nestânjenită a pandemiei”, a declarat Octavian Jurma, potrivit Antena3.ro.

Acesta mai adaugă faptul că vârful pandemiei nu a fost, încă, atins. Se așteaptă trecerea unei perioade de 2-3 săptămâni pentru a se stabili dacă cifrele au atins sau nu maximum. Cu toate acestea, Octavian Jurma atrage atenția că nu trebuie să uităm nicio clipă faptul că medicii, în spitale, duc o luptă asiduă pentru a menține pacienții pe linia de plutire. Este o criză fără precedent în sistemul medical din țara noastră.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!