„La Aninoasa s-a trăit și simțit Unirea”. Momente emoționante, încărcate de emoție și patriotism

Publicitate

Astăzi la Aninoasa s-a trăit și simțit Unirea. Este mesajul primarului comunei, Vlăduț Niculae, după o zi în care, în ciuda frigului, dar având soarele pe cer și în inimi, localnicii au marcat evenimentul istoric memorabil, unic și excepțional înfăptuit la 24 ianuarie 1959.

„Prima zi a anului, care ne induce profundul sentiment de unitate națională, este ziua Unirii Principatelor Române – 24 ianuarie (1859), iar în Comuna Aninoasa s-a amintit despre semnificația acestei zile deosebit de importante”, a declarat primarul localității care, împreună cu consilieri locali, colegi din primărie, elevi și cadre didactice, localnici, au purtat astăzi cu mândrie națională, pe străzile comunei, un uriaș tricolor.

Marșul Tricolorului de Mica Unire a fost unul emoționant și a transmis un puternic sentiment de patriotism și identitate națională, la fel ca toate momentele artistice ce au avut loc în fața Căminului Cultural Aninoasa – pregătite cu aceeași emoție de copii și tineri voluntari, de membrii Ansamblului „Vestitorii Aninoasei”, de coordonatorii și dascălii copiilor.

Nu numai evenimentele istorice stau mărturie pentru formarea acestui neam, ci și tradițiile care, la Aninoasa, sunt păstrate și transmise din generație în generație ca semn al autenticității.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!