Femeie din Brașov, rănită grav într-un accident produs în Munții Bucegi. Salvamontiștii dâmbovițeni au intervenit de urgență

?????????????????????????????????????????????????????????
Publicitate

Un accident rutier a avut loc, sâmbătă după-amiază, pe drumul ce leagă Șaua Dichiului de Piatra Arsă, din Munții Bucegi. În urma impactului, o femeie din Brașov a fost accidentată grav. La fața locului, la scurt timp după accident, pentru a acorda îngrijiri medicale victimei, au ajuns salvamontiștii dâmbovițeni.

Persoana accidentată, în urma evaluării preliminare, prezenta durere cu iradiere în zona coxo-femural, iar pentru imobilizarea victimei s-a recurs la folosirea gulerului cervical. După ce i s-a cordat primul ajutor, victima a fost transportată de urgență la Spitalul din Sinaia pentru îngrijiri și investigații medicale.

“În urma unul apel primit prin numărul unic de urgență 112 în jurul orei 16.30, echipa Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost înștiințată de un accident rutier soldat cu o victimă ce avea nevoie de îngrijiri medicale pe drumul ce leagă Șaua Dichiului de Piatra Arsă.

O echipă de salvatori de al Baza Peștera a plecat în cel mai scurt timp către locul mai sus menționat împreună cu un echipaj al Poliției Padina, ajungând în aproximativ 20 de minute.

Victima, o persoană de sex feminin din Brașov a fost evaluată de medicul echipei, iar în urma evaluării s-a constatat faptul că persoana prezenta durere cu iradiere în zona coxofemurală, emeza.

S-a recurs la imobilizarea victimei folosind gulerul cervical, targa rigidă și salteaua vacuum și administrarea de substanțe pe cale I.V pentru stabilizarea pacientei. În sprijinul salvatorilor montani au ajuns 2 echipaje SMURD, un echipaj de descarcerare, victima fiind preluată de echipajul SMURD și transportată la Spitalul Orășenesc Sinaia pentru investigații medicale”, au transmis salvamontiștii de la Salvaspeo Dâmbovița.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!