Detalii privind solicitările și procedurile care ar urma să fie aplicate pentru închirierea parcărilor din Târgoviște

Publicitate

Primăria Târgoviște este în plin proces de marcare și de numerotare a locurilor de parcare din municipiu, operațiune pentru care se pot depune deja și cereri la sediul primăriei de cei care doresc să închirieze un astfel de loc.

În acest moment, și cartierele modernizate prin PIDU, în anii trecuți, au ieșit de sub incidența proiectului european, astfel că și locurile de parcare din aceste microraioane pot fi închiriate.

Cele mai importante date oferite de primarul Cristian Stan sunt:

Închirierile vor fi valabile de la 1 ianuarie 2022,

Până pe 15 noiembrie, târgoviștenii pot depune cereri în vederea atribuirii unor locuri de parcare,

În prima etapă va fi atribuit un loc de parcare de apartament

Este posibil să se ajungă la licitații, dacă sunt mai multe persoane care își doresc același loc de parcare

Dacă vor fi foarte multe cereri și nu se va putea asigura nici măcar un loc de parcare pe apartament, se ia în calcul ca locurile de parcară să rămână la liber

Se estimează că, până la momentul în care va începe atribuirea, vor fi cel puțin aproximativ 16.000 de locuri de parcare marcate în Târgoviște care vor putea să fie închiriate.

Pentru a aplica pentru un loc de parcare, trebuie depuse în copie dovada domiciliului sau a proprietății în zona respectivă, plus copie după certificatul de înmatriculare

Important: solicitantul trebuie să nu aibă taxe și impozite restante

Costurile vor fi modice, aprox. 133 de lei pe an pentru un loc de parcare nesupravegheat video și dublu pentru locurile supravegheate video

Solicitanții vor fi contactați de reprezentanți ai Primăriei de la Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat, care se ocupă cu atribuirea acestor locuri de parcare.

”Vom căuta cele mai bune soluții, astfel încât să împăcăm pe toată lumea. Perioada în care este rezervat locul de parcare, după ora 17:00, până la ora 8:00 dimineața și în week-end. În rest parcările vor fi la liber, oricine va putea parca în locurile respective”, a transmis primarul Cristian Stan.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!