Dâmbovița: Microbuzele școlare controlate la sânge! S-au aplicat amenzi record

Publicitate

Polițiștii dâmbovițeni au continuat activitățile de informare și instruire a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și a regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranță rutier.

Marți, 14 septembrie, în a doua zi de școală, polițiștii dâmbovițeni au verificat la sânge autovehiculele destinate transportului de elevi. În urma unei razii, în care au fost controlate aproape 400 de autovehicule, oamenii legii au aplicat amenzi record, în valoare de 130 170 de lei.

“La data de 14 septembrie a.c., efective din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică, au organizat o razie pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Întrucât siguranța elevilor reprezintă una dintre priorităţile poliţiei dâmboviţene, în cadrul activităților desfășurate, pe parcursul zilei de ieri, polițiștii au verificat și autovehiculele destinate transportului de elevi pentru a se asigura că sunt respectate normele legale, totodată, reamintindu-le conducătorilor auto importanţa respectării regulilor de circulație şi necesitatea adoptării unei conduite preventive, în timpul deplasării pe drumurile publice.

Polițiștii au controlat 398 de autovehicule, au legitimat 486 de persoane, iar pentru neregulilor descoperite au aplicat 237 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 130170 de lei.

Astfel, 32 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 61 pentru neportul centurii de siguranţă și 9 pentru folosirea neregulamentară a telefonului mobil.

De asemenea, alte 40 de sancțiuni au fost aplicate pietonilor și bicicliștilor. Ca măsură complementară, au fost reţinute 3 permise de conducere, dintre care unul pentru viteză excesivă și unul pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și a fost dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare unui autovehicul”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!