Astăzi intră în vigoare Certificatul Verde. Copiii de peste 6 ani vor fi testați la intrarea în cinematografe și restaurante, dacă rata de infectare este peste 3/mie!

Publicitate

Astăzi este prima zi a Certificatului Verde, astfel încât în localitățile în care rata de infectare trece de 3/mia de locuitori vor avea acces în restaurante sau în sălile de cinematograf sau de spectacol doar cei vaccinați, trecuți prin boală sau testați. Un lucru neclar era modul în care se va realiza selecția pentru copii. Autoritățile au anunțat că cei mici, de peste 6 ani, vor fi testați înainte de a intra în spațiile publice, scrie Antena3.ro.

Liderul unei asociații pentru părinți, Dumitru Bălan, a declarat, referitor la această situație, că nu este o măsură care se află în concordanță cu plăcerile părinților:

”Mi se pare total nepotrivită această abordare a testării copiilor, ținând cont că nu există nicio justificare medicală care să dovedească eficiența acestor testări. Mai mult decât atât, în urmă cu o zi, doamna doctor Doina Anca Pleșca, președintele Societății Române de Pediatrie, a specificat că, în general, copii sunt mult mai puțin afectați de acest SARS-coV-2, pentru că generează forme ușoare de boală, care de multe ori seamănă cu o gripă”, spune acesta, potrivit Antena3.ro.

De asemenea, nici patronii de restaurante nu sunt foarte siguri de cum vor decurge lucrurile, fiind multe detalii rămase încă incerte:

”Încă nu este foarte clar cum vom proceda. Ceea ce știm este că vom downloada cu toții o aplicație pentru verificarea acelui cod QR, în condițiile în care cineva este vaccinat, dovedește că a trecut prin boală sau că și-a făcut un test PCR”, a declarat Radu Tănase, fondatorul unui lanț de restaurante, potrivit Antena3.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!