Veste mare pentru profesori! La cât ar putea ajunge salariul mediu în învățământ. Anunțul făcut de ministrul Educației

Publicitate

Salariile profesorilor ar putea crește considerabil în perioada următoare! Leafa profesorilor debutanți va crește cu 43%, iar salariul mediu brut din Educație va ajunge la 9500 de lei. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după ce a prezentat proiectele legilor educației, care vor fi supuse dezbaterii publice.

Aceste legi au un impact bugetar de 90% față de ce există în prezent, iar salariile vor reprezenta 15% din bugetul educației pe partea de cheltuieli.

„Ministerul Educației este cel care își asumă cele două proiecte de lege care începând cu ziua de mâine, 13 iulie, vor fi lansate în consultare publică pentru o perioadă de 35 de zile până pe data de 17 august, perioadă în care așteptăm opinii din partea tuturor celor interesați. Ne bazăm foarte mult pe perioada de consultare publică. Proiectele legilor vor fi disponibile de îndată ce ele vor fi prezentate în guvern. După cele 35 de zile de consultare publică, vom avea o scurtă perioadă de câteva zile pentru integrarea observațiilor care vor rezulta din perioada de consultare. Începând cu data de 1 septembrie, după ce proiectele vor fi adoptate de Guvern în formă îmbunătățită ele vor fi transmise în Parlament care își va începe parcursul normal pentru adoptarea oricărei legi.

Managementul și guvernanța în sistemul de educație vor fi radical schimbate. Se înființează corpul managerilor educaționali, care va fi format din mentori pentru management educațional, un organism de specialitate aflat în coordonarea Ministerului Educației. Scopul este acela de a dezvolta politicile publice în educație dezvoltarea activității de mentorat pentru directorii aflați la început de carieră și are și scopul de a monitoriza și de a respecta principiile etice în managementul școlar.

Este specificat în lege posibilitatea de încetare a mandatului unui director de școală în situația în care se constată că nu s-au îndeplinit standardele minimale de calitate”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu, potrivit dcnews.ro.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!