Valul 6 al pandemiei de Covid, tot mai aproape! Primele orașe și comune dintr-un județ vecin Dâmboviței care au trecut în scenariul galben

Sursă foto: ploiesti.ro
Publicitate

Cazurile de Covid au ajuns să fie din nou de neoprit în România! În ultimele zile, numărul persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 a depășit 4000.

Totodată, începând de marți, 12 iulie, scenariul galben a intrat din nou în vigoare în câteva localități dintr-un județ vecin cu Dâmbovița.

Astfel, orașele Ploiești și Vălenii de Munte, dar și localitățile Păulești, Cocorăștii Mislii și Gherghița, au trecut în scenariul galben din cauza numărului mare de cazuri Covid.

Conform Direcției de Sănătate Prahova, cele cinci localități au depășit rata de incidență de 1.50 cazuri la mia de locuitori în ultimele zile. Ploieștiul a raportat o incidență de 1.61 de cazuri noi de COVID-19 la mia de locuitori, Vălenii de Munte 1.83, Păulești 1.61, Gherghița 2.63, Păulești 1,61 și Cocorăștii Mislii 1.55.

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a anunţat că în cursul zilei de astăzi, 13 iulie 2022, se va întruni Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) care va decide dacă este cazul să se impună din nou restricțiile  specifice scenariului galben.

Autorităţile locale nu ştiu la acest moment dacă restricţiile impuse de numărul mare de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 mai sunt valabile la acest moment, având în vedere că România nu se mai află în stare de alertă.

De asemenea, un alt oraș din Prahova se pregătește de același scenariu este Câmpina. Cel mai probabil,  municipiulva intra în următoarele zile în scenariul galben, în prezent având o incidență de 1.45.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!