Tragedie în lumea artistică! A murit actorul Ion Caramitru

Publicitate

Tragedie în lumea artistică din România! Reputatul actor Ion Caramitru a decedat, duminică, la vârsta de 79 de ani, la spitalul Elias din București. Acesta era internat de la începutul lunii august la unitatea medicală din capitală pentru că avea o infecție în sânge, după ce contractase o bacterie intraspitalicească, aceeași bacteria care l-a ucis și pe Bogdan Stanoevici, Clostridium difficilae, în urmă urmă cu câteva luni.

Actorul trebuia să fie prezent la Iași pentru a lua parte la Festivalul Serile Filmului Românesc, însă din cauza problemelor medicale, el a fost nevoit să lipsească de la eveniment.

Ion Caramitru, care era director al Teatrului Național din București din 2005, a fost actor de teatru și film, dar și regizor. De asemenea, marele artist a fost ministru al Culturii între 1996 și 200, pe când Victor Ciorbea era prim-ministru.

Ion Caramitru a jucat în peste 40 de filme de lung metraj, făcându-și debutul cu rolul secundar în “Pădurea spânzuraților” în regia lui Radu Ciulei (1964).

Printre cele mai cunoscute producții în care a jucat se numără “Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, “Moartea lui Danton” de Georg Büchner, Oresteia de Eschil, “Un tramvai numit dorință” de Tennessee Williams, “Mincinosul” de Carlo Goldoni.

Ca regizor de teatru, operă și operetă, Caramitru a pus în scenă lucrări de Frederick Loewe (My Fair Lady), Marin Sorescu (A treia țeapă), Benjamin Britten (Micul coșar), Aleksei Nikolaevici Arbuzov (Minciuna), și Shakespeare (Neguțătorul din Veneția).

Tot astăzi, a decedat și legendarul canoist Ivan Patzaichin.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!