TÂRGOVIȘTE: După 21 de zile de grevă, conflict încheiat la ASO Cromsteel

Publicitate

Conflictul de muncă de la ASO Cromsteel Târgoviște s-a încheiat. După 21 de zile de grevă și 5-6 runde de negocieri, lucrurile au revenit la normalitate.

Implicat în dezamorsarea conflictului, senatorul Adrian Țuțuianu a precizat: ”Mă bucur că am fost invitat și am reușit să asigur o mediere de succes între cele două părți, conducerea societății și sindicat. Am răspuns fără ezitare și vă spun motivele: Cromsteel este lider mondial în producția de bare cromate. La Târgoviște (adăugați și societatea Nimet) se realizează cam 60% din tot ce înseamnă producție europeană de bare cromate. Cromsteel oferă peste 500 de locuri de muncă, deci este unul dintre principalii angajatori din județ. De cele 500 de locuri de muncă de aici depind, probabil, alte 600, 700, poate 1000 de locuri de muncă de la cei care oferă servicii pentru Cromsteel. În al treilea rând, societatea este un contributor important la bugetul local și la bugetul național. Gândiți-vă cât înseamnă TVA aferentă la o producție de 300.000 de euro pe zi. Pentru aceste motive m-am implicat și nu cred că am greșit”.

La Aso Cromsteel, nemulțumirile salariaților au izbucnit pe 23 martie, odată cu greva de avertisment. Câteva zile mai târziu, aproximativ 400 de salariaţi ai Cromsteel au declanşat greva generală pe termen nelimitat, revendicările lor referindu-se la salarii, condiții de muncă, acordarea de tichete de vacanță.

(SURSA FOTO: Politica Broaștei)

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!