Studiu: de ce mor tinerii din cauza infecției cu Covid-19. “Dacă faci boala și ai acest tip de anomalie imună te “sinucizi”

Publicitate

De la debutul pandemiei de Covid-19 foarte mulți tineri au pierdut lupta cu viața și s-au stins inexplicabil pe paturile de spital. Acest lucru a reprezentat un subiect de interes pentru majoritatea specialiștilor în domeniu, pentru că unii dintre tinerii răpuși de boală nu prezentau alte comorbidități.

Spitalul Virtual pentru Copii a postat pe pagina de Facebook un mic studiu pe baza acestui subiect, menționând o anomalie genetică pe care o au respectivii pacienți, care duce la oprirea procesului de autoimunizare. Medicul pediatru a explicat că în aceste cazuri este vorba despre o lipsă a genelor care dau răspunsul imun în fața infecției care intră în organism.

“Acești pacienți vor produce autoanticorpi ce blochează “muniția” pe care o folosim în lupta cu virusurile, numită interfenon. Ca și cum un general incompetent ordonă folosirea muniției de antrenament la războiul adevărat.
Concluzia? Acele persoane care mor inexplicabil ca urmare a complicațiilor grave ale COVID-19 nu au o infecție mai severă din cauza SARS-CoV-2 ci au o “strategie” greșită de apărare, producând autoanticorpi ce fac rău propriului organism, blocând interferonul ce ar putea impiedica multiplicarea virusului.
Acest răspuns aberant, cu autoanticorpi, e prezent la ~1 din 5 pacienți cu boală gravă”, explică medicii pe pagina de Facebook a Spitalului Virtual pentru Copii.
Astfel, specialiștii trag un semnal de alarmă referitor la posibilitatea autoimunizării, fapt în care cred foarte mulți oameni. Fără ca nimeni să știe, poate avea acest tip de anomalie patologică, iar finalul poate fi unul tragic, în cazul în care vaccinarea nu reprezintă un mijloc de prevenție.

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!