Primele patru comune dâmbovițene au primit pubelele pentru colectarea selective a gunoiului. Urmează, până la finele anului toate cele 89

Publicitate

Săptămâna aceasta autoritățile județene au dat startul primei etape din programul de colectare selectivă a deșeurilor și a demarat distribuirea de pubele către primăriile din județ.

De marți și până astăzi, 2.379 pubele au ajuns în comuna Aninoasa, 3.300 în Băleni, 950 în Bărbulețu și 2.400 în Bezdead, câte o pubelă pentru fiecare gospodărie.

Practic, au fost livrate până acum 9573 de pubele.

Săptămâna viitoare vor primi pubele locuitorii din Bilciurești, Braniștea, Brănești, Brezoaele, Buciumeni și Butimanu, urmând ca toate cele 89 de localități dâmbovițene să primească aceste containere.

Operatorul care a câștigat licitația în Dâmbovița, SC Supercom SA, va distribui gospodăriilor din întreg județul 156.227 pubele, 5.241 containere, precum și recipienți metalici și saci rezistenți, în vederea colectării selective a deșeurilor umede și a celor uscate.

Durata contractului încheiat cu SC Supercom SA este de 8 ani și are o valoare de 297.016.750,48 lei, fără TVA.

”De la 1 ianuarie 2022, din fiecare gospodărie și din fiecare apartament, deșeurile menajere trebuie separate pe fracții, plastic/metal în saci galbeni, hârtie/carton în saci albaștri și deșeurile reziduale în saci negri”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!