“Poate nu e o tragedie dacă facem o pauză de la petreceri, cumetrii sau cluburi”. Apelul important al primarului Târgoviștei, Cristian Stan

Publicitate

Rata de incidență Covid a crescut semnificativ în ultimele zile în municipiul Târgoviște. Raportarea de ieri emisă de autorităților județene a scos în evidență o rată de infectare de 8,71 cazuri Covid la mia de locuitori.

După ce în municipiu există numai puțin de 800 de cazuri active de îmbolnăvire, primarul Târgoviște, Cristian Stan, a lansat un apel foarte important către locuitorii orașului și nu numai. În mesajul transmis pe pagina de Facebook, edilul îi atenționează pe oameni să conștientizeze actuala situație în care ne aflăm.

“Prieteni, locuitori ai municipiului, oameni buni care veniți în orașul nostru, vă vorbesc extrem de serios, apelând la responsabilitatea fiecăruia dintre voi. Suntem într-o situație teribilă cu infectările COVID și nimic, dar nimic nu mă mai oprește să vă rog, să vă cer să faceți un efort în plus de conștientizare și asumare.

Ieri am avut în Târgoviște 800 de cazuri active (confirmate numai în ultimele 2 săptămâni) și o rată de infectare de 8,71 la mie. Înțelegeți, oameni buni? 800 de cazuri. 800 de rude, prieteni, cunoștințe doar din acest oraș. E o situație critică. Spitalele sunt arhipline cu acești bolnavi, nu ne mai primește nimeni pe acolo dacă suferim de altele. Totul e sufocat. Vedem oameni dragi murind din cauza virusului și ne cutremurăm. Oameni de TOATE VÂRSTELE. Ne mor bunicii, părinții, dar ne mor și copiii. Aproape că nu mai e nimeni care să nu cunoască pe cineva foarte apropiat care a suferit/pierit de virusul ăsta nenorocit. Dacă nici asta nu mai e trezire la realitate…

Nu vreau să vă dau eu sfaturi despre ce trebuie să faceți. Fiecare decide în dreptul său cum se protejează. Pe el, pe părinții lui, pe copiii lui. Dar, vă rog, fără să fiu patetic, haideți să facem un efort mai mare. Poate nu e o tragedie dacă facem o pauză de la petreceri cu sute de persoane, poate nu e o tragedie dacă ne oprim o perioadă din cumetrii. Poate nu e o tragedie dacă nu mai mergem câteva săptămâni prin cluburi. DAR E O TRAGEDIE când ni se îmbolnăvesc copiii. Măcar pe ei să-i protejăm”, a transmis primarul Târgoviștei, Cristian Stan.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!