A opta ediția a Festivalului concurs național ”Ileana Sărăroiu”, la Târgoviște, în condiții de pandemie. Artiști populari celebri, în concertul serii de Gală

Publicitate

În perioada 20-21 noiembrie, în memoria îndrăgitei interprete de muzică populară originară din Dâmbovița, la Târgoviște va avea loc Festivalul Concurs Național ”Ileana Sărăroiu”.

Evenimentul, devenit tradiție și ajuns la a opta ediție, își propune să descopere persoane talentate și dornice de a duce folclorul românesc pe culmile succesului.

Pe 20 noiembrie are loc proba de concurs și se va încheia cu recitalurile interpreților de renume ai muzicii populare românești: Simona Dinescu, Cornelia Ciobanu, George Rotaru și Ansamblul folcloric ”Flori dâmbovițene”.

Pe 21 noiembrie va avea loc Gala decernării premiilor urmată de un concert extraordinar susținut de: Doinița și Ionuț Dolănescu, Gheorghe Turda, Rodica Mitran, Taraful Târgoveții de odinioară și Grupul Voinicii de la Școala Populară de Arte Târgoviște.

Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Populară Chindia, condusă de maestrul Ionuț Dumitrescu. Atât concursul, cât și gala festivalului se vor organiza la Clubul Studenților Târgoviște începând cu ora 17:00.

Evenimentul se desfășoară în conformitate cu măsurile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de SARS-CoV-2.

Ileana Sărăroiu, născută Elena Sărăroiu (n. 25 septembrie 1936, Valea Voievozilor, Dâmbovița — d. 13 mai 1979, Unirea, Călărași) a iubit muzica atât de tare încât i-a dedicat întreaga viață. Numită și ”Crizantema de aur’’ a muzicii românești s-a remarcat prin vocea excepțională și personalitatea uluitoare, abordând genuri muzicale diferite: romanțe, muzică populară, ușoară sau muzică de petrecere.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!