Număr record de vaccinări în ultimele zile în România, însă de azi au intrat în vigoare restricții dure pentru nevaccinați

Publicitate

În ultimele 72 de ore (cifre valabile pentru data de 24 octombrie) în România s-au vaccinat peste 365.000 persoane, din care mai mult de 260.000 au primit prima doză, cifre mai mult decât duble raportat la datele de luni, 18 octombrie.

”Vom crește progresiv capacitatea de vaccinare în toată țara. De aceea, am propus ca până la finalul acestui an să organizăm, la fiecare sfârșit de săptămână, un astfel de maraton de vaccinare în București și lansez provocarea pentru toate marile orașe din țară! România nu este mai prejos de alte țări!”, a fost mesajul transmis de dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare din țara noastră.

În acest week-end, pentru prima oară în ultimele luni, în România au fost cozi la centrele de vaccinare din țară, însă de astăzi au intrat în vigoare măsurile restrictive care merg până la obligativitatea certificatului verde în foarte multe locuri publice și vacanță forțată de două săptămâni pentru elevi.

România traversează un val patru al pandemiei de COVID-19 extrem de grav, cu zeci de mii de îmbolnăviri și mii de decese în ultimele săptămâni.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!