Liderul unui partid important din România cere urgent plafonarea prețurilor la combustibili! “E normal să solicităm”

Publicitate

Carburanții au ajuns în ultima perioadă la prețuri record în România. În ultimele două săptămâni, prețul la motorină a sărit de 9 lei litrul, iar benzina se apropie cu pași repezi de aceeași sumă, spre mânia conducătorilor auto. Pentru a face plinul un șofer trebuie să achite peste o sută de euro. Fără doar și poate, statul și companiile de profil câștigă enorm din tariful ridicat pentru carburanți.

Văzând cum prețurile la motorină și benzină cresc de la o zi la alta, Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat (PSD), a declarat, astăzi, că Guvernul trebuie să vină urgent cu o plafonare a prețurilor la carburanți.

În acest sens, liderul PSD a invocat veniturile excepţionale ale companiilor din energie, „unele bazate pe un preţ speculativ, din punctul meu de vedere”.

“Părerea mea este că trebuie plafonat prețul, cu o marjă de profit. Aștept ministrul Energiei să vină să ne spună cum rezolvă această problemă, dacă nu, oricum o să venim și noi cu propunerile noastre. Este normal să solicităm, pentru o perioadă limitată, un efort din partea acestor companii. Nu este nici incorect, nici injust, este un element corect”, a transmis Marcel Ciolacu, citat de observatornews.ro.

Prețul extrem de ridicat de la pompă a stârnit revolta în mai multe orașe din țară.

La sfârșitul lunii iunie este anunțat un protest uriaș, care vor lua parte sute de mii de șoferi din toată țara.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!