Florin Cîțu: Este necesar ca toate persoanele din sistemul public să se vaccineze sau să fie testate periodic

Publicitate

Florin Cîțu a declarat astăzi, în timp ce se afla într-o vizită la Botoșani, că este necesar și urmărește să implementeze regula potrivit căreia toate persoanele care lucrează în sistemul public să fie vaccinate sau testate obligatoriu. Această măsură este, spune el, importantă, pentru că sunt persoane care intră în contact cu alți oameni permanent.

Premierul a spus că va propune această regulă în coaliția de guvernare, pentru a se limita pe cât posibil valul 4 al pandemiei.

“Vă spun opinia mea personală şi discutăm după aceea care va fi soluţia. Cred că nu doar personalul medical, ci şi personalul din învăţământ, şi personalul din Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale, angajaţii din sistemul public care lucrează în sistemul bugetar ar trebui cu toţii să fie vaccinaţi sau testaţi. Este varianta pe care eu o voi propune. Vom vedea, în funcţie de discuţiile cu specialiştii, care va fi varianta aprobată. Vom discuta şi în Coaliţie şi vedem, dar eu cred că, acolo unde intră în contact cu cetăţenii, trebuie să fim responsabili”, a declarat Florin Cîțu, potrivit Realitatea.Net.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!