Fermierii care vor să acceseze fondurile europene vor fi nevoiți să respecte regulile pentru protecția apelor împotriva poluării cu nitrați

Publicitate

Tinerii fermieri care vor să acceseze fondurile europene pentru a investi în animale vor fi obligați să țină cont de reguli stricte pentru a proteja apele de poluarea cu nitrați. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a făcut acest anunț, pentru ca fermierii să respecte Codul bunelor practici agricole cu mare strictețe, informează Alba24.ro.

”Astfel, Programul de acțiune pune în aplicare măsurile obligatorii prevăzute în anexa nr. 4 din HG nr. 964/ 2000 privind aprobarea Planului de Acțiune pentru protecția apelor împotriva poluării cu nitrați proveniți din surse agricole, cu modificările și completările ulterioare și măsurile stabilite în Codul de Bune Practici Agricole elaborat în conformitate cu Directiva Nitrați (DIRECTIVA CONSILIULUI 91/676/CEE din 12 decembrie 1991 privind protecția apelor împotriva poluării cu nitrați proveniți din surse agricole)”, se menționează în document.

Aceste programe sunt obligatorii pentru absolut toți fermierii care dețin sau administrează exploatații agricole și pentru autoritățile administrației publice locale ale comunelor, orașelor și municipiilor pe teritoriul cărora există exploatații agricole, după cum menționează documentul.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!