Eveniment în premieră la Aninoasa. ”Young Veterans Fest”, trei zile de surprize artistice și culinare, dedicate cu recunoștință veteranilor și militarilor

Publicitate

Eveniment inedit organizat în Dâmbovița, în premieră de o Asociație a Veteranilor de Război, eveniment gen spectacol artistic și culinar, pentru strângere de fonduri și ajutorarea celor care au luptat în diverse misiuni în teatrele de operații din lume.

 „Young Veterans Fest va avea loc în acest week-end la Mănăstirea Dealu, unde de altfel se dorește și înființarea unui centru super modern de recuperare pentru acești soldați.

Astfel, în perioada 24-26 septembrie, la Centrul de Recuperare a Veteranilor, la Mănăstirea Dealu, în comuna Aninoasa, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mc. Dimitrie- Izvorâtorul de Mir, în parteneriat cu primăria comunei Aninoasa și Asociația Palmyra Fest, organizează „Young Veterans Fest”.

Potrivit președintelui Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mc. Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Marius Apostol, sunt așteptați veterani din toată țara, alături de familiile lor, dar și văduvele sau copiii orfani ai militarilor. Fondurile strânse cu acest prilej vor merge către ajutorarea celor care, din păcate, se confruntă cu grave probleme, dar și către nevoile centrului.

Se va putea vizita Muzeul Veteranilor, deschis în luna iulie, iar la eveniment va participa,  pentru prima dată în Dâmbovița, Brigada Mihai Viteazul, campionii NATO.

De asemenea, va cânta fanfara militară, iar alături de public se vor afla și câinele veteran Dino, împreună Batalionul 96 Geniu EOD, cei care au fost în teatrul de operații Afganistan.

Totodată, sunt așteptați colegii militarilor din Arad, Oradea, Bistrița, Iași și Timișoara.

”S-au mobilizat pentru acest eveniment și peste 200 de colegi motocicliști veterani din toată țara și vor avea în zilele de 25 și 26 septembrie Marșul motocicliștilor veterani, cu drapelele atât al Asociației, al României, cât și al NATO și al Uniunii Europene. Vor pleca din București pe traseul Piața Constituției – Gara de Nord – Târgoviște – Mănăstirea Dealu”, a declarat Marius Apostol.

Partea de spectacol va fi asigurată și de artistul Dan Helciug, care va cânta într-una dintre seri, dar și de Ovidiu Purdea Someș, membru de onoare al Asociației, și căpitanul Suciu care va avea un program de melodii patriotice și specifice Ardealului.

”Vom avea concurs de air soft, concurs cu premii pentru copii. Vor venii la evenimentul nostru, pentru a se bucura de surprizele pe care le-am pregătit, copii cu probleme sociale, copii orfani, din Călărași, Argeș”, a mai spus președintele Asociației.

Primarul comunei Aninoasa, Vlăduț Niculae, a invitat cât mai mulți dâmbovițeni și nu numai să participe la evenimentele din acest week-end.

Până acum, s-a raportat că pe raza județului Dâmbovița sunt deja ocupate 260 de locuri.

Evenimentul este sprijinit și de Consiliul Județean Dâmbovița, iar Asociația Palmyra Fest Târgoviște va asigura partea culinară.

”În afară de scopul educațional și cultural al acestui eveniment, atingem și un scop social. Intrarea va fi o sumă modică, de 10 lei, o sponsorizare care se va duce către achiziția unor containere pentru militarii cu dizabilități care nu au unde locui. Este o sumă modică, sper să nu fie o problemă pentru nimeni”, a declarat Mariana Olei, președintele Palmyra Fest.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!