Elevii vor fi testați de două ori pe săptămână chiar și de către persoanele fără competențe medicale. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu

Publicitate

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre momentul reînceperii școlii, atunci când elevii vor trebui să fie testați pentru depistarea eventualelor infectări cu Covid-19. Testarea copiilor se va face gratuit, în școli, testele urmând să fie achiziționate până la finalul săptămânii viitoare. Testele pe bază de salivă sunt destinate atât elevilor, cât și profesorilor și a celorlalți angajați, potrivit Dcnews.ro.

Elevii vor fi testați de două ori pe săptămână, iar procedura va putea fi efectuată și de persoane care nu au competențe medicale:

”Testele vor putea fi efectuate şi de persoane fără competenţe medicale. Dacă ne limităm la administrare din partea celor cu competenţe medicale, vom bloca întreg procesul de testare. (…) DSU ne-a solicitat numărul de beneficiari, preşcolari, elevi şi angajaţi din învăţământ. După calculele pe care DSU le-a făcut, testarea se va face de două ori pe săptămână. I-am rugat pe colegii din Ministerul Sănătăţii ca până la finalul săptămânii să avem un protocol cu minime reguli de testare – de câte ori pe săptămână, în ce fel. Depindem de finalizarea procedurii de achiziţie pentru a şti exact ce tip de teste pe bază de salivă vor fi achiziţionate”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Dcnews.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!