Elevi de la Liceul Teoretic “Iancu C. Vissarion” Titu, prezenți în Turcia la proiectul Erasmus+ „Who we are”

Publicitate

După un an de activități desfășurate  online, partenerii proiectului : Nevzat Karalp Anadolu Lisesi din Turcia, coordonator, Zespol Szkol Budowlanychi Ogolnoksztalcacychim. Jozefa Dechnika din Polonia, ES Balmaseda BHI din Spania, Kauno rajono Raudondvario gimnazija din Lituania , Liceul Teoretic Iancu C. Vissarion din Romania și Liceo Statale „Carlo Urbani”  din Italia au reușit să organizeze o mobilitate face to face în Turcia, în perioada 10-16 octombrie. Din cauza pandemiei Covid partenerul italian a participat online la această mobilitate.

Școala are o mare responsabilitate în a asigura un climat benefic dezvoltării armonioase a tinerilor, educație egală pentru toți adolescenții și atitudini pozitive față de  relațiile pe care  elevii noștri le au cu colegii.

Scopul proiectului este  să descriem și să aplicăm cele mai bune practici pe care le-am experimentat în propria școală,  împreună cu partenerii noștri, să le diseminam la nivel  local, național și internațional, să câștigăm abilități noi și durabile prin consolidarea calificărilor noastre profesionale, să dezvoltăm o viață școlară de susținere pentru elevii defavorizați. În același timp, vom încerca să  analizam  problemele care stau la baza  nereușitelor academice, prin crearea unei atmosfere școlare pozitive, prin susținerea valorilor noastre, contribuind la obiectivele planului de strategie UE 2020, formarea resurselor umane calificate și reducerea procentului părăsirii  timpurii a școlii sub 10%.

Obiectivele  proiectului nostru se integrează în totalitate în planul de strategie UE 2020. Cele două părți ale conflictului : agresații și agresorii  vor putea distinge conflictul, diferitele tipuri de modele de agresiune și comportamentele agresive care pot dăuna conviețuirii în  comunitate. Ei vor avea șansa de a-și îmbunătăți competentele și abilitățile de bază în construirea unui climat social normal, din care noțiunea de hărțuire – bullying să nu facă parte.

După  activitatea de bun-venit și prezentarea școlii gazdă, fiecare partener a prezentat școala pe care o reprezintă.

Tema mobilității a fost “Social inclusion through traditional games”; fiecare partener a pregătit și prezentat câte trei jocuri tradiționale în care a reușit să îi implice pe toți participanții.

În afara acestor activități au avut loc și vizite de studiu la obiective istorice din Anatolia Centrală și la activități culturale desfășurate în orașul Denizli.

Am vizitat orașul antic Kaunos, locul în care s-a dezvoltat civilizația Lyciana.

Participanții la mobilitate au primit Europass Mobility și certificatul de participare.

Următoarea mobilitate a proiectului va avea loc în Spania, în martie 2022.

Coordonator proiect, prof. Uleia Magdalena

Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conţinutul informaţiei va fi folosit.

Sursă foto: Gazeta de Titu 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!