Educația sexuală va fi predată în școlile din România! Ce prevede legea promulgată de președintele Iohannis

Foto: arhivă
Publicitate

Una dintre cele mai controversate legi, din ultima perioadă,  a fost promulgată, astăzi, de președintele Klaus Iohannis. Este vorba de modificarea și completarea legii nr. 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

În aceste condiții, educația sexuală va fi predată în școli. Actul normativ prevede ca  în unitățile școlare, “programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor”, se vor derula din clasa a VIII-a, doar cu acordul scris al părinților.

Proiectul de lege iniţial a fost trimis spre reexaminare de către preşedintele Klaus Iohannis, iar Parlamentul a admis cererea de reexaminare a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Astfel, legea promulgată de către şeful statului mai prevede posibilitatea desemnării drept persoană care să asigure creşterea şi îngrijirea copilului, pe lângă rudele până la gradul III, şi a altor persoane faţă de care acesta a dezvoltat relaţii de ataşament sau s-a bucurat de viaţa de familie.

„Practic, reglementate în acest mod, programele de educaţie pentru sănătate sunt evidenţiate doar prin educaţia sanitară, componenta de educaţie pentru sănătate sexuală fiind, astfel, eliminată sau simplificată la transmiterea în mod exclusiv de informaţii cu privire la igiena personală. Ideea de educaţie sanitară este una desuetă, ce nu mai corespunde conceptului actual privind sănătatea publică. Educaţia sanitară, fiind un termen utilizat înainte de anul 1990, cuprindea doar activităţi de asigurare a igienei”, a precizat şeful statului, în solicitarea de reexaminare transmisă Parlamentului, potrivit observatornews.ro.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!