Deși are 84% din populație vaccinată, în Olanda se impun noi restricții ca urmare a creșterii numărului de infectări

Publicitate

Deși are 84% din populație vaccinată, Olanda reimpune restricțiile ca urmare a creșterii alarmante a numărului de infectări. Ţările de Jos au înregistrat în medie 7.711 noi cazuri pe zi săptămâna trecută, o cifră în creştere cu 39% în raport cu săptămâna trecută, scrie Ph-online.ro.

Astfel, printre regulile care revin sunt purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise, precum și regula distanțării fizice de un metru și jumătate trebuie respectată din nou, a anunțat marți premierul Olandei Mark Rutte, potrivit sursei citate. De asemenea, s-a reluat obligativitatea prezentării permisului sanitar va fi extinsă la locuri precum muzeele şi terasele restaurantelor.

Aceste restricții vor intra în vigoare începând de sâmbătă. Totodată, Guvernul de la Amsterdam va adopta o lege care le va permite angajatorilor să ceară personalului prezentarea permisului verde, mai scrie Ph-online.ro.

„Nu va surprinde pe nimeni că avem un mesaj dificil în această seară. Numărul contaminărilor şi al internărilor în spital creşte rapid”, a declarat Mark Rutte.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!