Ce spune ministrul Energiei, Virgil Popescu, despre facturile cu prețuri umflate de furnizori: “Eu nu aș plăti!”

Publicitate

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut ieri câteva declarații ca urmare a ședinței pe care a avut-o împreună cu cu premierul Florin Cîțu, cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, cu reprezentanți ai ANRE, Transelectrica, OPCOM și cu Consiliul Concurenței. Virgil Popescu s-a referit, în principal, la problema umflării prețurilor la facturi de către anumite firme.

Acesta a atras atenția că toate faptele reclamate de clienți, care s-au petrecut în mod repetat, vor fi sancționate la nivelul cifrei de afaceri.

“O amendă de 10.000 de lei, pe care o ia un furnizor, o plătește imediat și se face că nici nu a văzut, iar lucrurile se întâmplă în continuare. Trebuie să știe că dacă fac astfel de lucruri în mod repetat, nu vorbim nici de abuzuri din partea autorităților statului, vor trebui să plătească la nivelul cifrei de afaceri“, a susținut ministrul în declarațiile de ieri.

De asemenea, Virgil Popescu a atras atenția că în momentul în care cineva descoperă că prețul pe care îl are de plătit este mult mai mare decât ceea ce a consumat, primul pas este acela de a lua legătura cu furnizorul, pentru a rezolva amiabil. Dacă acest lucru nu este posibil, se poate sesiza ANRE-ul pentru mai multe cercetări.

Întrebat ce ar face dânsul dacă s-ar confrunta cu o asemenea situație, ministrul a răspuns prompt:

”Eu nu aș plăti-o. Eu nu cred că cineva riscă să rămână fără curent pentru o factură greșită”. 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!