Canicula de septembrie aduce ”apă cu program” în Dâmbovița

Publicitate

Vremea deosebit de caldă din acest început de toamnă aduce și neplăceri pentru o parte din locuitorii județului Dâmbovița.
Din cauza perioadei caniculare care a condus la diminuarea cantităţii de apă din pânză freatică, operatorul de distribuție a apei potabile anunță restricționarea furnizării acesteia.
Cea mai afectată localitate este Bezdead, comună în care încă din 15 septembrie, apa curge ”cu program”, iar acesta continuă astfel:
În ziua de 17 septembrie, se va furniza apă între orele 16:00 – 21:00 în localităţile: Măgura, Broşteni, Tunari şi Bezdead – parţial (Măgura – Primărie);
În ziua de 18 septembrie, se va furniza apă între orele 16:00 – 21:00 în localităţile: Râmata, Costișata şi Bezdead – parţial (Bazin – Costișata);
În ziua de 19 septembrie, se va furniza apă între orele 16:00 – 21:00 în localitatea Bezdead – parţial (Bazin – Primărie);
În ziua de 20 septembrie, se va furniza apă între orele 16:00 – 21:00 în localităţile: Măgura, Broşteni, Tunari şi Bezdead – parţial (Măgura – Primărie).
Programul pentru perioada următoare va fi actualizat de Compania de Apă în funcţie de capacitatea sursei de apă.
Reluarea alimentării cu apă se va face conform procedurilor legale, iar înainte de reluarea distribuţiei vor fi prelevate probe de apă care vor fi analizate, pentru asigurarea gradului de potabilitate a acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare.
Se recomandă a nu se folosi apă în scop potabil imediat după pornire, până la limpezire. Locuitorii sunt rugaţi să creeze rezerve pentru asigurarea consumului propriu de apă potabilă.
Compania de Apă a mai apelat la astfel de soluții pe timpul perioadelor caniculare, însă în toiul verii.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele