Cafeaua stimulează activitatea creierului. Alcoolul în exces poate duce la ciroză: ”ar fi suficient să bei câte două beri pe zi și ai putea ajunge la ciroză”

Publicitate

Dr Teodor Bădescu, medic primar Gastroenterologie cu competențe în Endoscopie și Endoscopie Digestivă Terapeutică, de la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit, la Interviurile DC News și DC Medical, despre beneficiile și consecințele pe care le pot avea câteva dintre cele mai consumate băuturi.

Cafeaua, de pildă, poate avea afecte benefice, are efect revigorat și stimulează creativitatea creierului. Băută în exces poate avea, însă, un efect nociv asupra întregului organism:

„Despre cafea am o părere bună și mulți doctori împărtășesc această părere. Este un obicei pe care mulți îl au. Dacă bei o cafea clasică, cafeaua făcută la ibric, cum se zice, nu este deloc dăunătoarea, dimpotrivă! Stimulează activitatea creierului, are puțin efect diuretic, îți dă o stare de beatitudine. Deci, o cafea pe zi este chiar foarte indicată”, a spus medicul Teodor Bădescu, potrivit Dcnews.ro.

De asemenea, medicul Teodor Bădescu a vorbit și despre consumul excesiv de alcool, spunând că în timp un astfel de comportament poate duce la apariția cirozei. Dacă sunt consumate chiar și două beri pe zi, pe o perioadă îndelungată, boala este inevitabilă.

„În beri… ar fi suficient să bei câte două beri pe zi și ai putea ajunge la ciroză. (…) Abuzul alimentar intră în discuție. Poți consuma orice aliment, dar fără să faci abuz!”, a mai adăugat medicul, conform Dcnews.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!