Amenzi pentru sute de bicicliști dâmbovițeni

Publicitate

Participanți activi la trafic și, din nefericire, de multe ori reprezentând cauza principală a unor accidente, bicicliștii dâmbovițeni sunt permanent în vizorul poliției rutiere. La una dintre cele mai recente acțiuni rutiere pe șoselele județului, polițiștii de la rutieră, sprijiniți de efective de ordine publică, au acționat și pentru identificarea și sancționarea bicicliștilor care nu respectă normele rutiere. Au fost aplicate 416 sancțiuni contravenționale, dintre care 206 pentru abaterile comise de bicicliști.

Amintim că, în primul trimestru al acestui an, pe raza județului Dâmbovița, indisciplina bicicliștilor a determinat producerea a 11 accidente de circulație, soldate cu rănirea ușoară a 11 persoane.

Agenții rutieri recomandă responsabilitate maximă bicicliștilor, respectarea normelor rutiere atât pentru siguranța lor, cât și a celorlalți participanți la trafic!

Nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice de către cei care se deplasează cu bicicleta atrage sancționarea contravențională cu 6-8 puncte amendă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!