Zilele Cetății Târgovişte. Salonul Editorial ”Ion Heliade Rădulescu”, la a XVII-a ediție

Publicitate

Salonul Editorial „Ion Heliade Rădulescu” și-a deschis „porțile” pentru iubitorii de carte din municipiul Târgoviște și nu numai. Cu ocazia „Zilelor Cetății”, în scuarul Primăriei, într-un cadru special, a debutat cea de-a XVII-a ediție a Salonului Editorial ”Ion Heliade Rădulescu”, eveniment prin care se doreşte facilitarea contactului publicului dâmboviţean cu oferta de carte a celor mai importante edituri din ţară.

La evenimentul de deschidere al Salonului Editorial, alături de directorul Bibliotecii Județene, au participat autorități locale și județene, parlamentari, reprezentanți au Arhiepiscopiei Târgoviștei, oameni de cultură, reprezentanți ai editurilor din județ și nu numai. Dintre participanți amintim pe președintele Consiliului Județean, Daniel Comănescu, vicepreședintele CJD, Luciana Cristea, senatorul Adrian Țuțuianu, deputații Oana Vlăducă, Claudia Gilia, Carmen Holban, Corneliu Ștefan, primarul și viceprimarii municipiului Târgoviște, Cristian Stan, Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, consilierul eparhial Marian Puiescu, managerul Complexului Muzeal Național „Curtea Domnească”, Ovidiu Cârstina, managerul Centrului Județean de Cultură, Ionuț Lăscaie, secretarul județului, Ivan Vasile Ivanoff.
În cadrul Salonului Editorial au avut loc și mai multe lansări de carte, care s-au bucurat de aprecierea auditoriului.
„Astăzi debutează „Zilele Cetății” și nu cred că era modalitate mai potrivită decât acest Salon Editorial, spun acest lucru pentru că Târgoviște este o cetate a culturii, la Târgoviște a fost tipărită prima carte din Țara Românească, iar municipiul Târgoviște are o moștenire culturală absolut deosebită. S-a vorbit despre importanța cărții, s-a vorbit despre faptul că în zilele noastre tinerii sunt mai preocupați de ceea ce înseamnă tehnicile moderne de comunicare, însă eu cred că nu se exclude una pe alta. Se spune că ști că ai citit o carte bună atunci când dând ultima pagină din carte simți că ai pierdut un prieten drag. Lucrurie acestea le poți simți numai atunci când citești o carte… Cred că este foarte important să avem asemenea acțiuni prin care să arătăm importanța pe care actul cultural o are în comunitatea contemporană și de aceea vreau să felicit Biblioteca Județeană pentru efort și pentru continuitatea pe care o dă acestui eveniment, vreau să-i felicit pe autori, să felicit editurile prezente la Salon și în general pe toți cei care sunt implicați în această acțiune” (Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște)
„Recomand tuturor să meargă și să viziteze standurile editurilor participante, edituri de prestigiu din Târgoviște și din toată țara. Acest salon e prilejul cel mai bun al contactului publicului cu oferta de carte. Iar faptul că, de câțiva ani, cartea coboară în stradă, reprezintă un atu indiscutabil. Am remarcat oferta foarte bună de carte de istorie la toate editurile și salut acest demers, cu atât mai special acum, în Anul Centenarului. Și tot legat de asta, mă bucură mult prezența editurii ARC din Chișinău, cu un număr important de cărți de valoare documentară, cu referire la Unirea de la 1918. Îi felicit pe toți cei care fac posibil acest eveniment, pe directorul Bibliotecii Județene – Agnes Erich, pe președintele Consiliului Județean – Daniel Comănescu și pe primarul municipiului Târgoviște – Cristian Stan, care a înțeles să deschidă „Zilele Cetății” cu un eveniment cultural de excepție” (senator Adrian Țuțuianu)

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!