Vremea schimbă foaia! Avertizare ANM cod galben de ploi, ninsori și viscol. Este vizat și județul Dâmbovița

Publicitate

Vremea schimbă foaia în România! Meteorologii au transmis, astăzi,  o avertizare meteo pentru majoritatea județelor, cu atenționări Cod galben de ploi însemnate și Cod galben de ninsori și ger.

De miercuri după-amiază până joi la prânz este activat Cod galben de ploi abundente.

”În Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie sub 1800 m, moderate cantitativ, astfel că pe tot parcursul intervalului menționat se vor acumula
cantități de apă de 20…25 l/mp, iar pe arii restrânse 40 l/mp. Ploile vor favoriza topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă. Va ploua pe arii extinse și pe treptele de relief mai joase din jumătatea de vest a teritoriului, unde izolat se vor cumula 10…20 l/mp”, au anunțat meteorologii.

În schimb, de joi, de la ora 12.00, până vineri la prânz se va institui Cod galben de răcire accentuată a vremii, intensificări ale vântului, ninsori viscolite și și polei.

”În intervalul menționat, vremea se va răci brusc și accentuat în toată regiunea, astfel încât în cursul nopții de joi spre vineri (11/12 februarie) va fi ger. Treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări în toată regiunea, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h. La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100…120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată”, avertizează ANM.

De asemenea, vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii următoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intesificări.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!