Vezi care este perioada potrivită și temperatura optimă pentru plantarea pomilor fructiferi!

Publicitate

Prof. dr. Florin Stănică, prorector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti precum și profesor la Facultatea de Horticultură, a prezentat care sunt circumstanțele propice pentru plantarea pomilor fructiferi.

Astfel, acesta a declarat că este absolut necesar ca pământul să nu fie înghețat în momentul în care se dorește platarea pomilor, iar temperatura trebuie să fie una pozitivă pentru ca rădăcinile să nu aibă de suferit din cauza frigului, conform Dcnews.ro.

Așadar, acesta a atras atenția asupra faptului că plantarea se poate realiza în orice perioadă calendaristică dacă se îndeplinesc criteriile prezentate mai sus. Însă, se pare că cea mai potrivită perioadă pentru această activitate ar fi toamna:

Teoretic, cel mai indicat sezon pentru plantarea pomilor şi arbuştilor fructiferi, dar şi al arborilor sau arbuștilor ornamentali, este toamna, după căderea frunzelor – sfârşit de octombrie, început de noiembrie. Toamna, cu cât mai devreme, cu atât mai bine.” a declarat prof. dr. Florin Stănică, potrivit Dcnews.ro.

Totodată, acesta atrage atenția asupra faptului că în această perioadă, așadar primăvara, este necesar ca plantarea pomilor să se realizează cât mai devreme cu putință, pentru ca venirea căldurii să nu dăuneze plantației. Astfel, dacă temperatura se situează între 5-6 grade, iar solul este dezghețat, perioada de plantare va fi negreșit una benefică, a mai spus acesta conform aceleiași surse.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!