Un nou caz șocant în învățământ! Un elev a fost bătut cu o curea de către profesor. A fost deschis un dosar penal

Publicitate

Caz incredibil în județul Iași! Un elev de clasa a V-a a fost bătut cu o curea de un profesor, chiar la locuința copilului, acolo unde acesta se află în plasament familial și chiar sub privirile asistentului maternal.

După ce i-a administrat o corecția golănească, dascălul s-a oferit să-i ofere meditații. Se pare că, profesorul l-a bătut pe elevul  în vârstă de 11 ani din cauza unei caricaturi despre care dascălul credea că îl descrie, potrivit bzi.ro.

Profesorul predă Tehnologia Informației la Școala Gimnazială Țuțora. Dascălul s-ar fi dus acasă la elev după ce asistentul maternal în grija căruia se afla copilul a fost contactat de diriginte, care i-au transmis să-l primească în vizită pe profesor. Astfel, de la o discuție ce trebuia să aibă loc între profesor și elev s-a transformat într-o scenă grotescă, nedemnă pentru un cadru didactic.

Femeia care are grijă de copil de când avea 11 luni a povestit toată întâmplarea.

„În jurul orei 14:00 am participat la ședința cu părinții. În cadrul acestei ședințe nu s-a spus nimic negativ la adresa lui Alexandru. În după-amiaza aceleași zile, în jurul orei 16:00 am fost sunată de diriginte și m-a întrebat dacă sunt de acord să îl primesc în vizită pe domnul profesor de T.I.C (Marian Curmei – n.r.) pentru că are de precizat ceva în legătură cu Alexandru.

L-am rugat pe diriginte ca tot ce are de discutat profesorul să discute la școală sau de ce nu mi s-a spus la ședința cu părinții. A spus apoi că e în folosul lui Alexandru și am acceptat. L-am întâmpinat pe profesor la poartă, era pentru prima oară când îl vedeam. Mi-ar fi plăcut să se prezinte, dar nu a făcut-o. Intrând în casă, vizibil nervos, s-a năpustit asupra lui Alexandru, care se afla în sufragerie, pe canapea.

Până să ajung eu în cameră, deja îl lovea. De față cu mine a scos cureaua de la pantaloni și a început să îl lovească. Am intervenit de urgență și i-am cerut explicații, întrebându-l dacă e normal așa ceva. Avea în telefon un desen în creion, cu un chip de om, alături de gura acestuia era desenat ceva, ca un morcov. A spus că acea caricatură a fost trimisă către direcție. Eu nu am înțeles legătura dintre desen și profesor, nu apărea nicăieri numele acestuia și nici nu semănau”, a precizat Maria Petrescu, potrivit bzi.ro.

Profesorul care preda la şcoala din Ţuţora începând cu luna septembrie a anului trecut a demisionat ieri. El s-a ales şi cu un dosar penal pentru loviri sau alte violenţe, infracţiune care, potrivit Codului Apenal, se pedepseşte cu amendă sau închisoare de la 3 luni la doi ani.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!