TÂRGOVIȘTE: strip mall-ul prinde contur. Ce brand-uri vor să își deschidă magazine

Publicitate

La Târgoviște, strip mall-ul prinde contur de la o zi la alta, ceea ce se vede din afară ducându-ne cu gândul că spațiile comerciale se vor deschide în curând.

Este vorba despre strip mall-ul din zona Pieței 1 Mai, de lângă magazinul Practiker.
Genul acesta de magazine, grupate sub denumirea strip mall, sunt varianta preferată de investitori pentru orașe mai mici. Atenție! Nu este vorba despre mall-ul care se va ridica în zona Gării Târgoviște Sud, în cadrul amplului proiect care se va derula acolo.
În luna aprilie 2017, adevarul.ro o cita pe Daniela Popescu, associate director în cadrul departamentului de retail al Colliers Internaţional, potrivit wall-street.ro: „În următorii cinci ani, ne aşteptăm că numărul strip mall-urilor livrate anual să depăşească numărul centrelor comerciale de tip mall. Spre exemplu, anul acesta vor fi livrate cel puţin şase strip malluri în oraşe precum Bistriţa Năsăud, Dorohoi, Mioveni, Oradea, Paşcani şi Târgovişte”.
Până acum, la Târgoviște, singura societate care și-a montat deja firma este JYSK (produse pentru casă, grădină, mobilă, decorațiuni, articole gen lenjerii, prosoape, covoare, perdele), însă se pare că interesate de acest gen de strip mall mai sunt: Pepco, Intersport, Takko, Deichman, Noriel etc.
Strip mall-ul este un mall denumit și piață comercială, un centru comercial sau un mini-mall, este un mall în aer liber unde magazinele sunt aranjate într-un rând, cu un trotuar în față. Strip-urile sunt de obicei dezvoltate ca o unitate și au locuri de parcare în față.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!