TÂRGOVIŞTE: O nouă ediţie a Festivalului-concurs Naţional “Ion Dolănescu”

Publicitate

Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Primăria Municipiului Târgovişte, în parteneriat cu Fundaţia Culturală “Ion Dolănescu” şi Primăria comunei Perşinari organizează, în perioada 6-10 septembrie 2017, cea de-a IV-a ediţie a Festivalului-concurs Naţional “Ion Dolănescu”.

Concursul este deschis artiştilor amatori, interpreţi ai cântecului popular românesc, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani. Preselecţia concurenţilor va avea loc în ziua de 6 septembrie 2017, de la ora 10:00, la sediul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa din Târgovişte. Concursul se va desfăşura într-o singură etapă, în ziua de 6 septembrie 2017, începând cu ora 19.00, la Teatrul ”Tony Bulandra” din Târgovişte, iar câştigătorii vor evolua în Gala laureaţilor, în ziua de 7 septembrie 2017, în Piaţa Tricolorului din Târgovişte, de la ora 19.00. Festivitatea de premiere va fi urmată de un spectacol de muzică populară, în care vor evolua: Maria Ciobanu, Leontina Văduva, Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu, Camelia Ciobanu- Filip, Aneta Stan, Nineta Popa, Silvia Semeniuc, Giulia şi Ilie Medrea, acompaniaţi de orchestra condusă de Marin Alexandru. Invitat special al evenimentului este tenorul Florin Georgescu.
Pe data de 10 septembrie 2017, în localitatea natală a marelui artist – Perşinari – se va desfăşura un spectacol folcloric, In memoriam Ion Dolănescu, susţinut de Orchestra populară ”Chindia”, condusă de Ionuţ Dumitrescu şi cunoscuţi interpreţi de muzică populară. Cu acest prilej, în prezenţa oficialităţilor dar şi a unor reprezentanţi de seamă ai lumii artistice, va fi dezvelit un bust comemorativ al interpretului care a purtat cu mândrie tricolorul la brâu şi a sărutat cu dor, la întoarcerea în ţară, pământul românesc.
Regulamentul şi fişele de înscriere în concurs sunt disponibile atât pe pagina web a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa: http://www.cjcd.ro, cât şi pe pagina Facebook a instituţiei.

Compartimentul Comunicare
al Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele