TÂRGOVIŞTE: Când vor fi gata lucrările din Micro 9, strada Radu Gioglovan. „Condițiile s-au schimbat foarte mult în bine pentru locuitorii de aici”

Publicitate

Se lucrează intens în microraionul IX, la reabilitarea și modernizarea străzii Radu Gioglovan, acolo unde sute de garaje vechi și total inestetice au fost dezafectate și înlocuite cu parcări moderne, spații verzi și trotuare asfaltate.

Strada a fost lărgită și se lucrează la asfaltare, s-a modernizat iluminatul public, s-au executat lucrări peisagistice, locurile de joacă au fost reabilitate și modernizate și, foarte important, s-au realizat lucrări ample la canalizarea pentru scurgerea apei pluviale. Valoarea totală a investițiilor din zona Radu Gioglovan din microraionul IX depășește 1 milion de lei, iar edilul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a dat asigurări că lucrările în acest cartier se vor finaliza în maxim două săptămâni. De asemenea, blocul de garsoniere din zonă va fi reabilitat termic cu bani europeni, iar punctul termic de pe strada Radu Gioglovan va fi igienizat, reabilitat și transformat în punct de lucru al Direcției de Salubritate.

„Pe strada Radu Gioglovan administrația târgovișteană implementează o investitie foarte importantă pentru acest cartier, cea mai mare derulată în microraionul numărul IX. Această investitie vizează peste 10.000 metri pătrați de parcari, stradă, trotuare, de asemenea iluminatul public va fi modernizat, vor fi intervenții la zona spațiului verde, plus lucrări la canalizarea pluvială. Strada Radu Gioglovan până acum nu avea canalizare pluvială. Ar mai fi de menționat și faptul că sunt reabilitate, în mare parte deja, și cele două locuri de joacă din această zonă, iar condițiile s-au schimbat foarte mult în bine pentru locuitorii de aici. La această oră a început asfaltarea și speram ca în maxim două săptămâni să ieșim din această zonă. Legat tot de strada Radu Gioglovan, Avram Iancu, trebuie menționat și blocul de garsoniere, blocul 54, care este prins în programul de reabilitare termică pe fonduri europene. În pofida faptului că este un bloc cu foarte multe garsoniere, locatarii au reușit să se mobilizeze și să întocmească documentația încât în prima etapă a finanțării prin Programul Operațional Regional 2014-2020 acest bloc va intra la execuție de lucrări. De asemenea, punctul termic din această zonă o să fie reabilitat, a fost trecut în administrarea Direcției de Salubritate, se va face aici un punct de lucru. Per ansambu, demarăm o investiție la care administrația locală ține foarte mult, care să schimbe radical condițiile din această zonă, au fost dezafectate peste 100 de garaje. Am reușit să creăm aproximativ 300 de locuri de parcare, iar investiția se ridică undeva la 1 milion de lei, sumă la care se vor mai adauga câteva sute de mii de lei pentru zona de asfaltare. Eu zic că este o investiție foarte utilă și niște bani care sunt cheltuiți în interesul locuitorilor din această zonă. M-am întâlnit cu un locuitor și mi-a spus că în sfârșit au intrat și cetățenii din această zonă în Europa. De fapt acestea sunt satisfacțiile importante pe care le ai în activitatea de primar, aprecierile de acest gen vin și compensează întreaga activitate care de cele mai multe ori este o activitate destul de intensă și care necesită un volum de energie nu numai din partea mea, ci și a colegilor mei, a administrației locale în general”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!