Subofițer ISU Dâmbovița, prins în flagrant cu mită. Pentru ce motiv a pretins acesta 5000 de lei de la denunțător

Publicitate

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, au prins în flagrant un subofiţer din cadrul I.S.U. Dâmboviţa care a pretins de la un denunţător suma de 5.000 lei, din care a primit efectiv 1.000 de lei, pentru a nu lua măsurile legale în legătură cu nereguli constatate pe linie de P.S.I. la o societate comercială şi pentru a nu sancţiona contravenţional societatea cu amendă în valoare de 50.000 lei.

La percheziţia corporală efectuată cu ocazia flagrantului, asupra subofiţerului a fost găsită suma totală de 6.000 lei, între care şi banii primiţi cu titlu de mită.

După realizarea acţiunii de prindere în flagrant, subofiţerul a fost condus în baza mandatului de aducere la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

În urma audierii, procurorul a luat măsura reţinerii suspectului pentru 24 de ore, pentru cercetări privind săvârşirea infracţiunii de luare de mită, urmând ca acesta să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!