S-a decis! Elevii din clasele terminale vor merge fizic la școală și în scenariul roșu

Publicitate

Elevii din clasele a VIII-a și cei din clasele a XII-a și a XIII-a de liceu vor putea merge fizic, la școală, indiferent de scenariul în care este localitatea, potrivit hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Instituția a abilitat prin Hotărârea nr. 15, vineri seara, ministerele Educației și Sănătății să modifice ordinul comun cu regulile din școli pentru a permite elevilor să continue cursurile față în față. Condiția este ca rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile să nu depășească 6 la mia de locuitori.

“Se abilitează Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3225/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1000 de locuitori”, reiese din document.

Procedural, după decizia CNSU urmează emiterea unui nou ordin de ministru care îl va modifica pe cel în vigoare. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat, vineri seara, că ordinul va fi emis, cel mai probabil, în decursul zilei de astăzi.

“Asta înseamnă că luni se duc la școală cei care au mers și până acum. Subliniez, până acum au mers la școală sub o jumătate din efectivele fiecărei clase. Lucru care va fi precizat și în ordinul de ministru comun –Educație-Sănătate”, a transmis ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că, în calitate de ministru al Educației, o să susțină principiul că “școlile se închid ultimele și se deschid primele”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!