Românii s-ar putea vaccina anti-COVID direct din mașină. Anunțul făcut de medicul Valeriu Gheorghiță

Publicitate

Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat, marți, că românii ar putea să se imunizeze direct din mașină. Autoritățile vor identifica în perioada următoare cele mai potrivite locuri pentru înființarea de centre de imunizare de tip “drive-thru” sau, mai pe românește, oamenii vor putea fi vaccinați direct în mașină, fără a mai fi necesar să se prezinte la un centru medical de vaccinare.

“Centrele de tip “drive-thru” sunt prevăzute pentru a treia etapă. În perioada următoare vom identifica locațiile potrivite și, eventual, orașele în care vom lua în calcul înființarea unui astfel de centru de tip “drive thru”, pe de o parte, pe de altă parte, prioritatea noastră imediată este legată de operaționalizarea centrelor mobile de vaccinare care să asigure vaccinarea celor din mediul rural, a persoanelor care nu au acces de vaccinare fix”, a precizat Valeriu Gheorghiță într-o conferință de presă.

Centrele de vaccinare drive-through sunt centre de vaccinare fixe amenajate în mod special pentru etapa a III-a a procesului de vaccinare care este adresată populației generale. Conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, organizarea și amenajarea acestor centre se vor face în marile aglomerări urbane, în zone care permit accesul persoanelor cu mijloace auto proprii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!