Românii care călătoresc în Bulgaria, obligați să prezinte un test PCR negativ. Vezi de când se aplică măsura

Publicitate

Românii care merg în Bulgaria vor fi obligați să prezinte un test PCR negativ. Decizia a fost luată de autoritățile din țara vecină pentru persoanele care intră în Bulgaria pentru a preveni răspândirea tulpinelor infecțioase ale coronavirusului.

Astfel, românii care călătoresc în Bulgaria vor trebui să prezinte, începând de vineri, 29 ianuarie, un test PCR negativ, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul țării vecine.

Conform Ambasadei României în Republica Bulgaria, documentul care atestă rezultatul negativ al testului molecular tip PCR trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (conform documentului de identitate cu care călătorește), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contract), data efectuării testării, metoda testării, scrisă cu caractere latine (PCR) și rezultatul negativ (negative).

Nu trebuie să prezinte un test PCR negativ următoarele categorii de persoane:

-șoferii de autobuz;

-angajați în transportul internațional de pasageri;

-șoferii autocamioanelor care efectuează transport internațional de mărfuri;

-membrii echipajelor navale;

-membrii echipajelor aeriene, care efectuează zboruri de la și către aeroporturi publice pe teritoriul Republicii Bulgaria și personalul tehnic asimilat;

-lucrătorii transfrontalieri;

-persoanele care tranzitează Republica Bulgaria, când poate fi garantată părăsirea imediată a teritoriului Republicii Bulgaria.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!