Profesorii nevaccinați împotriva coronavirusului ar putea să nu asiste la examenele naționale. Anunțul făcut de ministrul Educației

Publicitate

Ministrul Educației a anunțat, joi seara, că profesorii care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului ar putea să nu mai supravegheze la examenele naționale. Sorin Cîmpeanu este convins că dascălii care nu s-au vaccinat până acum, o vor face în cele din urmă pentru a putea asista la astfel de examene.

Acesta spune că are în vedere mai multe propuneri pentru impulsionarea vaccinării în rândul personalului didactic, printre acestea numărându-se și acordarea unor “tarife foarte motivante pentru supraveghere” la examenele naționale. Ministrul Educației anunță că ia în calcul ca profesorii supraveghetori de la examenele naționale să fie plătiți cu 100 de lei brut pe oră, așa cum sunt plătiți și pentru orele remediale.

“Vom face sistematic efort după efort. Mă gândesc să le cerem directorilor de școli să organizeze campanii de informare în sistem hibrid, nu numai cu angajații, ci și cu părinții, pentru a promova aceste informații. Este nevoie ca informația corectă să ajungă la fiecare dintre noi pentru a lua decizia corectă.

Urmează examenele naționale. La examenele naționale s-ar putea să avem, așa cum am avut în programul de ore remediale tarife care au fost considerate totuși atractive, de 100 de lei pe oră, chiar dacă e 100 de lei brut. La examenele naționale vom avea nevoie de supraveghere, s-ar putea să avem tarife foarte motivante pentru supraveghere. Iar pentru a intra în sală în sală să supraveghezi elevii care dau examenul de evaluare națională sau bacaluareat cred că este corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”, a precizat ministrul Educației la Digi 24.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!