Profesorii, exceptați de la interdicția de a cumula pensia cu salariul

Publicitate

Ministrul Educației a transmis că profesorii vor fi exceptați de la regula de a cumula pensia cu salariul. “Profesorii vor fi acceptați de la interdicția de a cumula pensia cu salariul și după adoptarea proiectului de lege care interzice cumulul în sistemul public”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Educația duce lipsă de profesori calificați, iar acest deficit s-a observat din plin în ultima perioadă. Sorin Cîmpeanu susține că a găsit înțelegere la ministrul Muncii, iar  dascălii vor fi plătiți cu ora ca și până acum, în funcție de vechime.

Ministrul Educației urmează să anunțe toate detaliile proiectului de lege, care potrivit sindicatelor, ar putea veni cu anumite riscuri. Până acum a evitatat să precizeze care vor excepțiile de la interzicerea cumulului pensiei cu salariul. Interdicţia i-ar putea afecta însă pe poliţiştii locali, spun sindicatele din sistemul bugetar, potrivit TVR.

Și în sănătate lucrează acum mulți medici trecuți de vârstă pensionarii, până la 67 sau chiar 70 de ani.

Sindicatele din administrație estimează că peste 10 mii de polițiști locali primesc acum și pensie și salariu. Și nu sunt singurii din administrația publică.

Și Guvernul Orban a încercat să pună capăt cumulului pensiei cu salariul, dar legea a fost respinsă de Curtea Constituțională, din cauza modului de legiferare, nu a conținutului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!