Premierul Florin Cîțu, despre revenirea la normalitate: “La 60% din populație vaccinată, am putea ridica restricțiile”

Publicitate

Premierul Florin Cîțu a vorbit din nou despre ridicarea restricțiilor în România. Acesta a anunțat pașii spre revenirea la normalitate. Prim-ministrul propune ca în zonele în care 60% din populație se va vaccina să nu mai fie restricții după data de 1 iunie. Florin Cîțu a susținut, la un post de televiziune, că prima etapă pentru relaxarea condițiilor să fie vaccinarea a cinci milioane de români.

“Dacă românii vor să revină la normalitate, avem dozele, putem să avem 50% dintre persoane vaccinate la sfârșitul lunii mai. Acestea sunt obiectivele. La 60% din populația vaccinată, am putea ridica restricțiile”.

Putem să discutăm altfel despre o anume industrie dacă persoanele sunt vaccinate. Restaurantele și hotelurile în care tot personalul e vaccinat ar putea avea un statut special, astfel încât să nu se mai închidă în funcție de rata de incidență. Dacă românii vor să revină la normalitate trebuie doar să se vaccineze.

La sate trebuie să avem o strategie diferită: să se vaccineze în văzul oamenilor, mă vaccinez din nou dacă trebuie. E vorba de persoanele influente: preot, primar, învățător care să se implice activ în campanie.

Vreau să pregătim și cum arată România după 1 iunie. Acest comitet trebuie să pregătească toate detaliile: cum o să arate România când merg românii în concediu, la un festival și așa mai departe.

Nu e ceea ce propun eu, ci ceea ce vine de la industrie: industria îți propune –dacă ai acces la vaccin și nu te vaccinezi e complicat. În România există de 50-60% din oameni care vor să se vaccineze și asta o să se vadă în măsuri.

După 70% persoane vaccinate, se va vorbi despre renunțarea la mască în spațiul public”, a precizat premierul Florin Cîțu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!